Bu Blogda Ara

20 Ocak 2010 Çarşamba

Kelepir arsa var alan yok mu?











Haritada incelemiş olanlar bilir. Burası Fildişi Sahili Cumhuriyeti ve burada bol miktarda lagün mevcut. Bilmeyenler için açıklayayım çünkü buraya gelmeden önce benim de böyle bir şeyin varlığından pek haberim yoktu. Lagün demek; denizin karanın içine girmesi demek yani bizim haliç gibi ama burada o girintiler o kadar çok ve o kadar büyük ki bakınca denizden ayırmak pek mümkün değil.


Kurban bayramı çerçevesinden Türk Okulları ( Burada Ki Şafak) vasıtası ile buraya gelen 40 kadar Türk iş adamı vardı. Bunlar 90 tane büyük baş kurban kesip çeşitli camilerde ve okulda da fakir halka dağıttılar. Çok güzel bir organizsazyondu Allah herkese nasip etsin. Hepsi ile tek tek görüşmedim ama eminim ki hepsi buradan dersler alarak dönmüşlerdir memlekete. Bu konu hakkında ileride daha geniş kapsamlı bir yazı yazmayı düşünüyorum.



Neyse efendim bu kapsam buradaki lagünleri de gezme fırsatı bulduk. Bir anlatıcımız vardı bu anlatıcı fransızca konuşuyor Unice de görevli Polis abilerden önce Hüseyin abi daha sonrada Mustafa abi tercüme ediyordu. Anlatıcı limanı ülkeyi anlattıktan sonra milyarderler adası dedikleri yere geldik. Aşağıda bir kısmının fotolarını göreceksiniz. Buraya geldiğimizde buradan arsa almak isteyen varsa yanımda diyerek bir adamı gösterdi bu adam burada arsa satıyor haberiniz ola. Tahmin edeceğiniz gibi herkes bir ağızdan kaç para diye haykırınca tamam dedim türklerin içindeyim. Uzun zamandır ilk defa kendimi memlekette hissettim. Sorulara karşıklık veren yerli vatandaş hiç bu kadar ilgi alacağını sanmıyordur eminim. 15 milyon CFA ile 180 milyon CFA arasında değişen fiyatlarla arsalar var. Yani 23 bin euro ile 275 bin euro arasında seyrediyor almak isteyenlere arsa bulunur. :)) İnanılmaz güzel yerler. Sahilindeki kum bembeyaz inci gibi, deniz okadar durgun ki lagün olduğu için tabi çarşaf gibi adeta. Okyanusa açılan taraflarda çok berrak bir görüntüsü var. Arsalarda genelde palmiye ve hindistan çevizi ağaçları yıllardır durdukları için çok güzel duruyorlar. Almak isteyene duyurulur yılın bütün aylarında yüzmek mümkün zira bütün yıl sıcaklık 22-35 derece arasında. Nem biraz fazla ama denizde nemi ne yapacsınız alırsını bir klima ev içinde sorun kalmaz. Hadi hayırlı olsun.

9 yorum:

  1. Güzel gülen insan.. ;)

    YanıtlaSil
  2. Bu site MİSYONER bir çalışma içinde mi?

    YanıtlaSil
  3. İç güveysi gelelim abi, adalı bir çikolataya!.. ;)

    YanıtlaSil
  4. Gelin abi buyurun ne demek. Sen gelirsen Kesin bir çikolata bulursun bende size misafirliğe gelirim.

    YanıtlaSil
  5. Misyoner olup olmadığımı kim olduğunuzu öğrendikten sonra cevaplayayım.

    YanıtlaSil
  6. Harika resimler , yazında çok güzel olmuş . Bence sen fahri konsolos olmalısın yavaş yavaş

    YanıtlaSil
  7. harikasın;
    teşekkür ederim. oralarda gün geçirmenin bir
    getirisi olmalı değilmi?
    tanıtıcı yazılarını bekliyor, ve ilgiyle takip ediyoruz.
    bu arada sıradan şeyler bile buradan bakınca ilginç bir ayrıntı olur. sakın atlama
    kendine iyi bak. burak

    YanıtlaSil
  8. ali bey iyi güzel ama tekrar okuyunca fark ettim. bu arsalar kaç m2 yada me si kaç lira
    ve tapu işlemi nasıl oluyor.
    tc vatandaşı mülk alabiliyormu?
    şartı şurtu nedir derinlemesine öğren hocam yazın misafirin olabilirim.

    YanıtlaSil
  9. Abi Arsaların m2 leri farklı farklı en ufak arsa ki tahmin edebilirsin en ucuz olan arsa 800 m2 civarında en büyük arsanın sınırı belli değil ama 40 dönüme kadar arazi var. Hatta bir ada var biraz uzakta 40 hektar baya büyük bir yer adam orası için 150 bin Euro istiyor. Sana örnek mesela. Türk vatandaşı olarak arsa alman da şirket kurmanda herhangi bir engel yok. Aldığın yerin tapusunu üzerine yapabiliyporsun. Uluslar arası kanunlar tapular için geçerli herhangi bir savaş anında terk edip gidersen burayı gelidğinde tekrar alabiliyorsun. Fransızlardan 1500 kişi şu anda seçimi bekliyor bıraktıkları yerlere şirketlere geri gelecekler. Sanırım bu bilgi sana yeter. E artık bizi de misafir edersin adanda :))

    YanıtlaSil